Osrednje bistvo Ljubljanskega barja

Že pred letom 1990 smo se spraševali koliko je vredna lepo urejena domačija, če v soseščini ni urejene komunalne infrastrukture in se še s sosedi ne razumemo najbolje? Da bi bili z vsemi sosedi med seboj prijatelji in bi to pripomoglo k ureditvi tudi vsem nam skupne širše domačije, je takrat zaživel »Projekt prenove naselij in izboljšanja zaupanja«. V petindvajsetih letih ste k napredku svojih soseščin na katerikoli način že pripomogle mnoge dobrotnice in dobrotniki tako, da se je stanje že marsikje veliko izboljšalo. Vsem vam in tistim, ki jih ni več med nami iskrena hvala. Dela na komunalni infrastrukturi lepo napredujejo in novih večjih črnih smetišč tudi ni več. Odvržene smeti ob cestah in posamični medsebojni nesporazumi pa še vedno opominjajo, da so prizadevanja za zdravo pamet in odgovorno sožitje med ljudmi in do okolja v dobrobit nas in zanamcev še vedno pomembna in nas spodbujajo k tovrstnim prizadevanjem tudi v prihodnje.

Najlepše pa je živeti v tistih soseščinah, kjer se nihče ne počuti nezaželjenega ali zapostavljenega!

Čas res hitro beži in vsem nam neprestano prinaša vedno nove priložnosti za medsebojno sodelovanje. Da bi jih kar najbolje izkoristili vas spet vabimo k izboljšanju sobivanja ne le v lastni družini, pač pa tudi v svoji soseščini in domačem naselju tako, da bi nam podarjene trenutke večnosti vsak kar najbolje izkoristil in pustil zanamcem lepši svet.

POVABILA:

- Uredimo zelene površine preden narava ozeleni! Pri tem ne nasedajmo »naravovarstvenikom« katerim ni dano, da bi razumeli in se ravnali po naravnih zakonitostih, čeprav nanje opozarjamo domačini, stroka, lovci, ribiči, in vsi drugi, ki vemo, da se v naravo brez škode lahko posega samo v obdobju, ko ta počiva. Dober gospodar je razumen človek in ne neživljenska zakonodaja.
- Sodelujmo v čistilni akciji in na podoben način, kot prejšnja leta, čim prej očistimo svoja naselja, ob cestah in skupne domove. Naredimo tudi vse, da v naših soseščinah ne bo nikoli več črnih odlagališč, saj je sedaj postavljenih dovolj kntejnerjev za vse odpadke.

- Vabimo vas na Ašičeve poti po Ljubljanskem barju in osamelcih, tako, kot vsako leto, ob nedeljah, po kosilu.

- Na kolesarski krog po Ašičevih barjanskih poteh na 51. Sosedov dan, v sklopu Projekta Slovenija kolesari, pa bo 21.3. popoldan ob 17. h ob primernem vremenu , tako, kot vsako leto. Prijave za kolesarjenje že sprejemamo na 051 344 688.

Vsem, ki razumete opisana prizadevanja, da bi bili vsi ena dobro uigrana družinska ekipa, in pri tem na svoj način pomagate se iskreno zahvaljujemo. Želimo vam, da bi podarjene življenjske priložnosti čim bolje izkoristili in se dobro pripravili na novo duhovno in telesno rast, ki jo vsem, brez izjeme, prinaša pomlad 2015.

Drago Stanovnik

  • Share/Bookmark
17.02.2015 13:10


 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !