Osrednje bistvo Ljubljanskega barja

Čas hitro beži in neprestano prinaša vsem nam nove priložnosti za medsebojno sodelovanje. Da bi jih kar najbolje izkoristili za medsebojno povezovanje, vas v 2015 spet vabimo k izboljšanju sobivanja ne le v lastni družini, pač pa tudi v svoji soseščini in domačem kraju tako, da bi nam podarjene trenutke večnosti vsak kar najbolje izkoristil.

Že pred letom 1990 smo se spraševali koliko je vredno domače izobilje, če izven domače parcele ni urejene komunalne infrastrukture in se še s sosedi ne razumemo najbolje? Da bi se bolje razmeli tudi v širši družini je takrat zaživel »Projekt prenove naselij in izboljšanja zaupanja« z namenom, da bi naša naselja napredovala na vseh področjih in da se v njih krepi medsebojno sožitje podobno kot v dobri družini, kjer se nihče ne počuti nezaželjenega ali zapostavljenega.

V petindvajsetih letih ste k napredku svojih soseščin na katerikoli način že pripomogle mnoge dobrotnice in dobrotniki tako, da se je stanje že izboljšalo. Vsem vam in tistim, ki jih ni več med nami iskrena hvala in Boglonaj. Dela na komunalni infrastrukturi lepo napredujejo in novih večjih črnih smetišč tudi ni več. Odvržene smeti ob cestah pa še vedno opominjajo, da so prizadevanja za zdravo pamet in odgovorno sožitje med ljudmi in do okolja v dobrobit nas in zanamcev še vedno pomembna in nas spodbujajo k tovrstnim prizadevanjem tudi v prihodnje.

Podobno kot doma, imamo tudi v svojem zaselku tam živeči največ vpliva na kvaliteto sobivabnja. Zato si vsi tudi v prihodnje prizadevajmo za sodelovanje in mirno razreševanje nesporazumov. V pomoč pri teh prizadevanjih pa so tudi skupnosti in društva ter druge oblike druženja, saj so vse z namenom, da bi človeku in družinam pomagali premagovati preizkušnje. V januarju se je pomladilo tudi občinsko društvo mladih in se z drugimi društvi že priporavlja na tradicionalne prireditve skozi leto, kjer bo spet dovolj priložnosti za vse, da delujete tam kjer vas nabolj veseli in na način, ki vam je najbolj pri srcu.

V nedeljo 25.1 ob 12. h gremo spet peš iz Podpeči in Brezovice na Vrhniko po Ašičevi in Stanetovi poti. Na 51. Sosedov dan, 21.3. pa bomo popoldan ob 17. h, podobno kot vsako leto, v sklopu Projekta Slovenija kolesari, naredili kolesarski krog po Ašičevih poteh na barju. Prijave za kolesarjenje že sprejemamo na 051 344 688.

Želimo vam lepo preživet preostanek januarja in v februarju mesecu kulture, res učinkovito kulturno osvežitev medsebojnih odnosov na vseh področjih. Naj nas pri tem spodbuja tudi misel: …odpusti nam naše dolge, kakor mi odpuščamo drugim… .

Drago Stanovnik

  • Share/Bookmark
20.01.2015 14:49


 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !