Osrednje bistvo Ljubljanskega barja

To poletje so pri nas preživeli mladi z Slovenskih Konjic in Poljanske Doline. Domača mladina pa je med mnogimi zanimivimi počitniškimi aktivnostmi opravila tudi anketo s področja kulturne dediščine. Pri tem so ugotovili, da zelo malo ljudi ve zakaj so po občini postavljena znamenja in kapelice. To nas je spodbudilo, da podobno, kot smo pred leti ohranili pred večno pozabo domača hišna imena, prosimo lastnike in druge ljudi, da nam poveste oziroma zapišete kdaj in s kakšnim namenom je bila postavljena posamezna dragocenost naše kulturne dediščine.
V Župniji Brezovica pa bomo na predlog župnika g. Jožeta Gregoriča znamenja tudi fotografirali in objavili v stenskem koledarju za 2015, podobno kot so v letošnjem predstavljene vse štiri cerkve. V naprej se vam zahvaljujemo za vašo pomoč pri ohranjanju dragocenega izročila in pristne dediščine naših prednikov, ki ga bomo tudi na ta način oplemenitili in lažje ohranili našim zanamcem.
Mnoga društva je sredi avgusta na Žalostni gori in Brezovici spet povezala zahvala in priprošnja za Marijino varstvo naše domovine. Na Brezovici je praznovanje polepšal zlatomašnik msg. France Dular, ki je tudi čebelar, zato smo mu iz rok naših mladih čebelarjev podrili v spomin AŽ čebelji panj z motivom farne cerkve in si med seboj zaželeli veliko Blagoslova tudi še za delo v naprej.

September je od leta 1990 dalje mesec novih začetkov. Naj bo torej tudi šolsko leto 2014/2015 Blagoslovljeno za vse!
V življenju je najboljše kvalitetno sodelovanje med vsemi sosedi v domačem okolju in v vseh drugih skupnostih. Prav to pa je skupna želja in povabilo ter najlepša popotnica za 50. Sosedov dan in občinski praznik 2014.

Povabila:
- v nedeljo, 7.9. od 9.00 uri k Brunarici na Jezero in na Krim v spomin na Vinka Riharja,
- v nedeljo, 7.9. od 12. uri na Brezovico od koder bomo šli peš po Ašičevi poti na Dobrovo in
- v torek 23.9. ob 19.00 uri na srečanje v Ašičevem domu.

Drago Stanovnik

  • Share/Bookmark
22.08.2014 08:58


 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !