Osrednje bistvo Ljubljanskega barja

Najprej se zahvaljujemo vsem za sodelovanje pri katerikoli medsosedski dobrodelni akcji v letošnjem septembru, mesecu novih začetkov. Še posebej se zahvaljujemo vsem sodelujočim na državnem prvenstvu v košnji ter gasilkam in gasilcem. Zaslužnih za pohvalo pa je veliko tudi na družabem, športnem, rekeacijskem, kulturnem, humanitarnem in še katerem področju. Prireditve se bodo nadaljevale z občinskim praznovanjem tudi v oktobru. Ob tej priložnosti predlagamo podelitev Priznanja Občine Brezovica naši članici Mariji – Minki Veršič, saj je zelo prizadevna v mnogih prostovojnih skupnostih. Višek v njeni bogati zbirki uspehov pa sta kar dve medalji v košnji doseženi na letošnjem svetovnem prvenstvu v ročni košnji.

Veliko bolj od osvojenih ciljev so dragocena drobna skupna prizadevanja za boljši svet, ki nas kljub splošni družbeni krizi vrednot, med seboj uspešno povezujejo, utrjujejo prijateljske vezi in zagotavljajo večjo varnost nam in našim zanamcem.

Tako kot z novim šolskim letom, je tudi v življenju na jesen vedno več zastavljenih novih načrtov. Da bi jih uresničili čim več je prav, da je to delo dostopno vsem. Zato pozabimo na zamere in naj nas medsebojne neškodljive razlike bogatijo in povezujejo. To je naša najučinkovitejša pomoč pri odstranjevanju nepotrebnih in nesmiselnih medsebojnih pregrad.

Šolarjem, dijakom in študentom želimo, da bi se v šolskem letu naučili čim več koristnega za življenje. Starejše vabimo, da še naprej krepite ter ohranjate medsebojno – medsosedsko mrežno povezanosti in sodelovanja. S to samopomočjo dajete vsem nam najlepši zgled. Vsi brez izjeme pa preživimo teh nekaj trenutkov nam odmerjene večnosti v medsebojnem miru, sodelovanju in skupnem premagovanju težav, ki nam jih življenje, skupaj z lepim, prinaša vsak dan.

Še nekaj povabil:

- v petek 28.9. od 17.00 ure dalje v Predale na tek,
- v soboto ob 20. uri na srečanje mladine v Ašičevem domu,
- v nedeljo 30.9. ob 16. uri okrog Jezera, Svete Ane in Lovrenca ter
- v oktobru na prireditve ob žegnanju na Brezovici in na Žalostno goro

Drago Stanovnik, v imenu ŠKTD Lokvanj

  • Share/Bookmark
20.09.2012 12:13


 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !