Osrednje bistvo Ljubljanskega barja

Zveza koscev in kosic Slovenije je skupaj s Podeželsko mladino Moravče organiziralo 25.7., v Moravčah, peto državno tekmo koscev in kosic. Udeležili so se ga tudi najboljši iz Občine Brezovica Marija – Minka Veršič, Viktor Borštnik in Jakob – Rado Jerina.
Mladi in tudi starejši tekmovalci in tekmovalke so preizkušali koso na travi že kar nekaj časa pred samim tekmovanjem. Za razliko od prejšnjih let pa organizatorji tokrat niso pogrešali mladih deklet, ki naj bi se kalile med izkušenimi tekmovalkami in sestavljale ogrodje za prihodnja evropska tekmovanja v košnji. Tako je bila naša Minka kar 20 let starejša od ostalih sotekmovalk. Kljub temu je Veršičeva spet dosegla odlično drugo mesto in ji je obljubljena tudi uvrstitev v državno reprezetanco za evropsko prvenstvo.
Nato so kose vzeli v roke še moški. V hudi konkurenci, med mnogimi izkušenimi tekmovalci, sta se naša dva dobro izkazala, saj se je Viktor uvrstil na 4. in Rado na 5. mesto.
Minki, Viktorju in Radotu, ki so aktivni tudi v ŠKTD Lokvanj, iskreno čestitam za dosežene uspehe v prepričanju, da nas ti uspehi spodbujajo k posnemanju. Saj le to pripomore, da to delo in drugo prostovoljno delo v skupno dobro ne zamre.

Drago Stanovnik 051 344 688

  • Share/Bookmark
27.07.2010 10:09


 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !