Osrednje bistvo Ljubljanskega barja

V ŠKTD Lokvanj smo letos že stopili korak naprej na več področjih. Dolžina tega koraka pa je v vsakem zaselku drugačna, saj je odvisna od vseh, ki v domačem naselju prebivamo.

Krajevne aktivnosti so poživili tudi vstopi novih ljudi v društvo, saj je pri delu v skupno dobro domačega okolja dobrodošel vsak. Sledili smo tudi povabilu Slovenske turistične zveze in naročili nove članske izkaznice. Tudi v v prihodnje bomo v ta namen poskušali čim bolj izkoriščati vse priložnosti. Še več, sodelovanje z vsemi vami beležimo ob pomoči mladih iz ODPM Brezovica tudi na filme, ki ohranjajo spomine na društvene, občinske in širše aktivnosti.  Mnogi so na portalu, ki je zaživel z novim letom. http://ticinlokvanj.blog.siol.net

Konec vsakega meseca se oblikujejo spontana srečanja, na katera vabimo vse vas. Konec decembra (26.12.) je bilo Štefanovo v Notranjih Goricah, januarja smo bili aktivni na občinski in barjanski stojnici na sejmu TPČ (21.-24.) in (31.1.) šli peš iz Brezovice na Vrhniko. Konec februarja (27.2.) pa se bomo ob 19. uri povzpeli iz središča Podpeči na Sveto Ano. Občni zbor bomo imeli 19.3. ob 19. uri v Podpeči. Konec marca (27.3.) bomo, kot vsako leto čistili zelene površine in aprila (17.4) urejali naselja ter se srečali na Markovo (25.4.) sredi Vnanjih Goric.

Prav tako smo se tudi dokončno odločili za noše koscev in grabljic, ki bodo značilne za čas pred sto leti. Prosimo vas, da pogledate v omare in morebitne za to zanimive artikle pokažete šivilji Heleni Jamnik (031 720 248) ali Ceciliji Suhadolnik – Lukmanovi mami (031 711 114). Kvaliteta in obseg izvedbe sta torej spet v veliki meri odvisna od »zunanje« pomoči društvu. Skupaj s FS Rožmarin pa smo se udeležili tudi strokovnega seminarja na to temo.

Sodelovanje na področju krajinskega parka in drugih oblik skupnega nastopanja poživlja tudi Konzorcij Barjanski cvet in prireditve kjer skupaj nastopamo v in tudi izven meja naše občine.

V marcu najlažje skupaj naredimo naše naravno okolje še bolj urejeno, podobno kot smo v februarju izboljšali ljudem in okolju prijazno kulturo na vseh področjih. Imamo torej vse pogoje, saj nas pri delu podpirajo na TZS, na Občini Brezovica in KS, za kar se zahvaljujemo in priporočamo tudi v prihodnje. Prav tako se zavaljujemo tudi vsem vam, dobrotnicam in dobrotnikom, ki nam pri tem pomagate.

Drago Stanovnik, v imenu ŠKTD Lokvanj in DzLb

  • Share/Bookmark
17.02.2010 16:51


 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !