Osrednje bistvo Ljubljanskega barja

V ŠKTD Lokvanj smo letos že stopili korak naprej na več področjih. Dolžina tega koraka pa je v vsakem naselju drugačna, saj je odvisna od vseh, ki tam prebivamo.

Krajevne aktivnosti so poživili vstopi novih ljudi v društvo, saj je pri delu v skupno dobro domačega okolja dobrodošel vsak. Sledili smo tudi povabilu Slovenske turistične zveze in naročili nove članske izkaznice. Tudi v v prihodnje bomo podobno kot Štefanov blagoslov konj, v ta namen izkoristili vsak krajevni praznik. Še več, v sodelovanju z mladimi je nastal tudi film, ki je pod številko 35. dodan na naš nov portal. Ob tem pa se zavaljujemo vsem dobrotnicam in dobrotnikom, ki nam pri tem pomagate.

Z novim letom je zaživel tudi čisto nov spletni potral: http://ticinlokvanj.blog.siol.net, v katerem lahko vedno vsak zapiše tudi svoje ideje in predloge. Te bomo pozorno proučili in dobre z veseljem upoštevali.

Tudi v prihodnje se obeta veliko podobnih priložnosti. Konec decembra (31.1.) se podobno kot lansko leto zberemo ob 12. uri pri cerkvi na Brezovici in se peš podamo k Svetemu Jakobu na Vrhniko. Sredi februarja (27.2.) pa se bomo ob 19. uri povzpeli iz središča Podpeči na Sveto Ano. 19. marca bomo imeli občni zbor. 27. marca pa bomo spet čistili zelene površine in aprila urejali naselja ter se v nedeljo 25.4. srečali na Markovi procesiji sredi Vnanjih Goric.

Prav tako smo se tudi dokončno odločili za noše koscev in grabljic, ki bodo značilne za čas pred sto leti. Prosimo vas, da pogledate v omare in morebitne za to zanimive artikle pokažete šivilji Heleni Jamnikovi (031 720 248) ali Ceciliji Suhadolnikovi – Lukmanovi mami (031 711 114). Kvaliteta in obseg izvedbe pa sta torej spet v veliki meri odvisna od »zunanje« pomoči društvu.

Sodelovanje na področju krajinskega parka in drugih oblik skupnega nastopanja poživlja tudi Konzorcij Barjanski cvet in prireditve kjer skupaj nastopamo tudi navzven meja naše občine. Na mnogih področjih pa nas podpira tudi Občina Brezovica, za kar se zahvaljujemo in priporočamo tudi v prihodnje.

V februarju, mesecu izboljšanja ljudem in okolju prijazne kulture pa naredimo v pravo smer še več korakov na vseh področjih!.

Drago Stanovnik, v imenu ŠKTD Lokvanj in DzLb

  • Share/Bookmark
19.01.2010 15:08


 

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !